Erasmus+ továbbképzésen az Ady-s tanárok

2015.09.01 21:13

2015 augusztusában az Ady Endre Gimnázium tanárai elnyerték azt a lehetőséget, hogy a horvátországi Lovranban töltsenek 10 napot egy módszertani továbbképzésen. A nemzetközi kurzuson a magyar résztvevőkön kívül Belgiumból, Bulgáriából, Észtországból, Lettországból, Írországból és Portugáliából érkezett tanárok közösen ismerték meg, hogyan tudják alkalmazni a drámapedagógia módszereit az általuk tanított tantárgyak óráin, ezzel színesebbé, érdekesebbé téve a tanórákat. A tanárok is végigcsinálták a diákoknak szánt feladatokat, így jó kedvvel, sok új ötlettel tértek haza és kezdték meg iskolai munkájukat.

Természetesen a folyamat nem áll meg, a tanfolyam csak kezdőpontja volt a projektnek. A tanárok megvizsgálják, milyen típusú órákon tudják alkalmazni a tanultakat, kipróbálják a tanítási órákon ezeket a módszereket, bemutató órákat fognak tartani az érdeklődő kollégák számára, weblapot készítenek, melyet az iskola honlapjáról könnyen el lehet majd érni. 

A másik cél, hogy a diákokat is bevonják a multikulturális együttműködésbe, és a tanfolyamon megismert iskolák tanáraival egy nemzetközi projektet nyerjenek el, mely a jelenlegi program folytatását, kibővítését teszi lehetővé, bemutatva az országok, népek kultúrák iskolák közötti különbségeket és hasonlóságokat, miközben a cyberbullying témáját dolgozzák fel.

Vissza